Ilmainen pysäköinti

Ilmainen pysäköinti ei ole helppoa löytää. Tuntematta ympäristöä, ilmainen pysäköintipaikka voi olla mahdotonta tai hyvin vaikeaa löytää. Kerromme mistä löydät ilmaiset pysäköintipaikat. Kannattaakin etukäteen tutustua seuraavien ohjeiden avulla, niin löydät ilmaiset parkkipaikat.


Ilmainen pysäköinti Helsinki ja Pääkaupunkiseutu (Espoo ja Vantaa)

Helsingistä ei ole helppo löytää ilmaista pysäköintiä. Monilla alueilla parkkeeraus on maksullista (paitsi asukaspysäköinti, mutta se vaatii erillisen lupalapun). Liityntäpysäköinnit on kätevät tapa jättää auto hieman kauemmas keskustasta. Ne ovat suurimmaksi osaksi maksuttomia (paitsi Leppävaara, Ruoholahti, Malmi ja Velodromin parkki).

Jos tavoite on löytää ilmainen parkki Helsingissä, kätevintä on katsoa Helsingin pysäköintikartasta mitkä parkkipaikat ovat maksullisia milloinkin. Varsinkin viikonloppuisin Helsingistä löytyy helposti ilmainen pysäköinti hyvin läheltäkin keskustaa.

Espoo ja Vantaa ovat huomattavasti helpompia paikkoja löytää ilmainen parkkipaikka. Espoossa ja Vantaalla löytyy ilmaisia pysäköintipaikkoja, kunhan etsii niitä hieman paikallista keskusta kauempaa. Viikonloppuisin ja iltaisin myös lähiöissä löytyy parkkipaikkoja helposti.

Ilmainen pysäköinti Tampere

Ilmainen parkki Tampereelta löytyy Tampereen pysäköintialuekartan valkoisilta alueilta. Tampereella myös arkisin pystyy pääkaupunkiseutua helpommin löytämään maksuttoman parkkipaikan.

Ilmainen pysäköinti Turku

Turussa ilmaisen parkin metsästäjä joutuu arkisin suuntaamaan ydinkeskustan ulkopuolelle. Tästä kartasta löydät Turun ilmaiset parkkipaikat.

Ilmainen pysäköinti Vaasa

Vaasassa löydät ilmaisen parkkipaikan siirtymällä aivan ydinkeskustasta muutaman korttelin verran. Vaasan parkkijärjestelyt selkiävät hyvin tästä kartasta.

Ilmainen pysäköinti Mikkeli

Myös Mikkelissä on ydinkeskusta jätettävä rauhaan mikäli haluat pysäköidä ilmaiseksi. Katso tästä Mikkelin pysäköinti-infosta lisätietoja.

Ilmainen pysäköinti Jyväskylä

Jyväskylän keskusta on rauhoitettu kävelykaduiksi ja aivan sen läheisillä kaduilla on vain maksullisia parkkipaikkoja. Jos olet valmis hieman kävelemään, niin löydät myös Jyväskylästä ilmaiset parkin. Tämä Jyväskylän liikennekartta selvittää Jyväskylän parkkijärjestelyjä.


5 kommenttia artikkeliin ”Ilmainen pysäköinti

  1. TUo väittämä ilmaisen pysäköintipaikan löytämisen helppoudesta Espoossa ei pidä paikkaansa – se on päinvastoin lähes mahdotonta. Muutettiin Espoon Matinkylään, Ison Omenan viereen. Talon omassa pysäköintijonossa ollaan nn:sinä. Lähistöltä ei löydy kauppakeskuksen asiakaspysäköinnin lisäksi enempää ilmaista kuin maksullistakaan parkkipaikkaa. Kadunvarsipysäköintiä asukkaille ei ole lainkaan – ei ainakaan Matinkylässä, jossa aluepysäköintikielto kieltää pysäköinnin kaikkialla muualla paitsi erikseen merkityilä, aikarajoitetuilla paikoilla, joita on hyvin HYVIN harvassa niitäkin. Itse asiassa auton pysäköiminen laillisesti on näillä seuduin mahdotonta. Yksityiset ja kaupungin pysäköinninvalvojat ovat kiitettävän aktiivisia sakkolappujen kirjoittamisessa.

  2. Marja-Liisa, hyvä kommentti. Tuossa on kyllä ehdottomasti paljon eroa eri paikkojen kesken. Espoossa tai Vantaalla monasti kuitenkin pysäköintipaikka löytyy usein Helsinkiä helpommin, kun siirtyy muutaman kadun sivummalle kohteesta.

  3. Me asumme myös Matinkylän alueella. Omenasta muutama kortteli rannan suuntaan Tiistilässä. Olemme myös joutuneet kaupungin pysäköintijonoon, jossa kaiken lisäksi nuo jonotusnumerot näyttävät muuttuvan. Ilmaista pysäköintipaikkaa ei ole lainkaan. Ihan huippuna sellainen, että varmistin vain tämän pysäköinti asian muuttoa harkitessa. Piti olla runsaasti tilaa ja paikoitusmahdollisuuksia :-D. Nyt siirtelemme kahta autoa 4h parkeissa kahdella kadulla, jotka täällä ovat. Autot välttämättömiä töiden puolesta. Sakkoja on ropissut, kun ei kelloa kertakaikkiaan voi koko ajan katsella. Toisen matkojen aikana kahden auton aikojen seuraaminen on sitten jo ihan oma show. Eniten ärsyttää se, että talon vieressä seisoo pysäköinti”katto” kivillä suljettuna sekalaisin selityksin!! Ei siis rakenteellista vikaa. Kyllä tämä pysäköintiasia pitäisi laittaa myös harkinnanvaraiseksi. Pysäköintilupa vain niille, joilla on osoittaa olevan edes auto. Nyt omassa pihassammekin pidetään tyhjillään paikkoja odottelemassa vieraiden mahdollista saapumista. Eikö heille olisi sopivia juuri nuo 4 h paikat?? Joku järjellinen ratkaisu tähän iänikuiseen ongelmaan! Mitkä ovat lait koskien pysäköinnin järjestämistä? Jokin mitoitus on varmasti olemassa? Kuka haluaisi korjata helposti pysäköintiongelmat? Ilman pysäköintiä autoilla työssä käyvien(pakko) ihmisten asumiskustannukset nousevat kohtuuttomasti ja samalla asumisviihtyvyys tippuu todella alas!

  4. Pääkaupunkiseudulla pysäköintiasiat ovat retuperällä. Jopa Kannelmäessä on isoja alueita, joissa ei saa pysäköidä kadun varressa. Pysäköintipaikalla saa olla 12 tuntia. Katujen varret (myös sivukadut) ovat tyhjillään, vaikka autot mahtuisivat hyvin parkkiin esimerkiksi toiselle puolelle katua. Mahtaako olla vihreitten aikaansaannosta? Onneksi asun maalla ja käyn vain harvoin hakemassa sakkolapun Helsingistä. Silloin, kun käyn, yleensä yövyn, eikä tuo 12 tunnin aika riitä koko vierailuajaksi. No, välillä pitäisi tietysti tehdä pikku ajolenkki ja saastuttaa maailmaa.

  5. Kuopiossa ilmaisia parkkipaikkoja löytyy ainakin Musiikkikeskuksen parkkipaikalta sekä tienvarsiparkkeja Kirkkokadulta ja Asemakadun alapäästä. Jäähallin parkkipaikalla on pitkiä (7h) kiekkopaikkoja, mutta ne lienevät tarkoitettu Jäähallissa asioiville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *